CBTravelConsultancy

blogs en publicaties

Expert blogger TravConnect en Reiswerk

Sinds de start van het communityplatforms TravConnect en Reiswerk in 2013, publiceer ik mijn blogs als expert blogger via dat platform. http://www.travconnect.nl/author/carlatravconnect/ en https://www.reiswerk.nl/blogs

Een overzicht van de diverse blogs op TravConnect wordt zichtbaar als je op "read more" klikt.

Bekende zwaargewichten uit de branche lanceren Glomex

Glomex, het eerste platform voor ‘Corporate Mobility Executives’ is in september 2014 gelanceerd. Het platform slaat een brug voor executives uit alle hoeken van de branche van zakelijke mobiliteit. Initiatiefnemers en management zijn allesbehalve onbekend in de branche: Huub Smeets, Herman Huijer en Carla van den Berg-Brantjes. MICE & Business Travel ondersteunt dit initiatief van harte als mediapartner.

QR codes brengt offline en online wereld bij elkaar

In het artikel "Het draait allemaal om relevantie",in TravMagazine van 20april 2012,  heb ik aangegeven dat de offline en online wereld veel meer bij elkaar gebracht kunnen worden door gebruik van QR codes. Het artikel "De QR code als verkoopkanaal"  van Marijke Moll - Jungle MInds, dat 28augustus op Frankwatching is gepubliceerd, gaat hier dieper op in.

Emerce DML2012 Het draait allemaal om relevantie

Digital Marketing Live is een initiatief van Emerce en de eerste maal vond plaats op 21 maart 2012 in de Westergas fabriek in Amsterdam. Het was een bijzonder inspirerende dag en ik heb hiervan voor TravMagazine een verslag gemaakt en "vertaald"  naar de reisbranche. Dit is in 5 delen gepubliceerd in TravMagazine.

Red de Reiswinkel

Er wordt nagenoeg dagelijks in de media wel iets geroepen of geschreven over de ondergang van de winkels. En ook de reisbranche krijgt de ene sneer naar de andere naar het hoofd geslingerd, van min of meer gelijke strekking, dat het einde van de reiswinkel toch echt nabij is. Dat het traditionele reisbureaumodel eindig is, dat valt slecht te ontkennen, maar voor moderne reisbedrijven is en blijft er echt een toekomst.


ANVR Congres 2012 - Focus op de klant, Focus op verandering

Van 8 t/m 11 november 2012 heb ik het ANVR congres in Istanbul, Turkije bijgewoond. Een uitstekend georganiseerd congres in een goede ambiance. Het thema van het congres was “Focus op de Klant, Focus op verandering” waar de keynote speakers, ieder vanuit hun gezichtspunt, op ingingen.

Hoe betrouwbaar zijn online reviews?

Goed artikel van Marianne van der Ent (NHTV) en Jolijn van Mullem (D-Reizen)over de betrouwbaarheid van reviews. Dit betreft een onderzoek van de NHTV en is op te vragen. 

eTravel2012 : Staat de klant wel echt centraal?

Op 7 juni 2012 was ik aanwezig op de Emerce E-Traveldag in Bussum.  Een goed georganiseerd evenement met een keur aan sprekers. Het draaide ook op deze dag weer om "relevantie", "klantgerichtheid" en "de klant centraal" stellen.

Wat zeggen kleuren over je bedrijf?

In een aantal artikelen wordt inzicht gegeven over wat het gebruik van kleuren in je huisstijl en website over je bedrijf zeggen.Doordacht kleurgebruik draagt namelijk bij aan het bouwen van een sterk merk.  Tenminste… als de kleur past bij de identiteit van het merk. Let dus op bij het kiezen van een kleur of dat wel uitstraalt wat je wenst. 

Inspireren met prachtige vituele content

Hoe kun je je (potentiele) klant in diverse fases van de customer journey inspireren met prachtige virtuele content zodanig dat ze dit ook gaan delen met hun vrienden? Ik kwam hiervoor een prachtige tool tegen: Visual Itineraries for Travel Agents. 


Yammer, een opportunity ook voor de reis- en luchtvaartbranche !

Frankwatching publiceerde op 2 maart 2012 een leuk artikel met tips voor succesvolle implementatie van Yammer. 
Wat is Yammer? (spreek uit Djemmer) 

In 10 seconden een krachtige elevator pitch

Boeiend artikel in B2B Contact van Corrie Oppeneer over het belang om een korte krachtige elevator pitch te hebben, waarin je in 10 seconden kunt uitleggen wat je doet. Het zet je aan het denken en -gezien de reacties op het stuk - met mij ook veel anderen. Corrie geeft ook tips om je pitch te verbeteren. De moeite waard om aandacht aan te besteden. 

The Future of Travel search

Een interessant webinar over een onderzoek rondom het online zoekwensen van ervaren leisure travellers, met een doorkijkje naar de toekomst. (2020)